Imorgon åker jag på läger!

Imorgon åker jag på kollo/läger för ungdomar med Autismspektrumtillstånd (Asperger/Autism etc.) Det kommer att bli helkul! Jag är nervös, men ändå tillfredsställd. Jag har letat efter ett kollo för ungdomar med en autismdiagnos. Förra året var vi för sent ute och jag blev desperat. Faktiskt blev jag väldigt besviken för att alla kollon redan hade varit. Nu, ett år senare, åker jag på ett fotoläger! Habiliterningen tipsade om lägret som jag stolt tackade ja till. Det var ett fotoläger för personer med Asperger, Autism eller någon annan liknande diagnos. 14-18 år. Snacka om att bli bönhörd. Utan tvekan så fördes min blick som en magnet mot "Fotoläger för personer med Autimspektrum. 14 - 18 år." på pappret. Det var inte ens några om och men. Det passade så bra. Jag älskar ju att fotografera och vara kreativ. 
Det fascinerande är att det kommer att komma en fotograf från Sveriges Television på lägret. Jag kommer absolut att spetsa öronen noga och inte ha något annat att fokusera på. Det räcker med att jag ser någon med en kamera på stan så blir jag helt till mig. I vintras hade skolan ett julshow och jag satt längst ut. Bara en meter ifrån mig såg jag en fotograf och jag satt och fixerade mig. Om jag kunnat och vågat så hade jag gått fram till honom efter showen och pratat med honom om kameror. Men han hade säkert häcken full och jag hade inte ens vågat. Men jag hade en stor lust.
Jag har en dröm att få träffa en fotograf, umgås med fotografen, prata om kameror och fotografera med fotografen. Det har jag velat ett långt tag nu och jag hoppas att jag får chansen. Ja, jag ska ju träffa en fotograf på lägret. Men jag vill helst att vi ska vara ensamma och fotografera tillsammans. Det skulle vara grymt!
 
Måste sluta nu. Mamma och jag ska till DollarStore och handla saker som jag ska ha med till lägret. See you lator alligator!
 
 

Grunden utan skuld

Jag måste tipsa om en bok som verkligen har fångat mitt intresse. Nämligen Viveca Stens I Grunden Utan Skuld. Redan första kapitlet så kunde jag inte sluta läsa. Redan första meningen blev jag besatt. Viveca Sten fångar verkligen läsarens intresse och skriver så gudomligt bra. Man blir så berörd och hänger med i själva berättelsen. 
Jag har fått ett intresse för böcker med spänning. Förr läste jag Vargbröder-serien och kunde inte sluta, men nu har jag blivit mer för deckare. Jag vill ha spänning där det händer saker som är verklighetsbaserat. Vargbröder är mer åt fantasyhållet. Det utspelar sig tusen år tillbaka i tiden eller mer. Deckare och spänning utspelar sig oftast i nutid, vilket fångar mitt intresse. 
 
Om vi ska spola tillbaka tiden då jag började intressera mig för verklighetsbaserat. När jag var "liten" så var jag ingen bokmal alls. Men jag älskade, då liksom nu, att skriva. Jag skrev allt från verklighet till talande zebror. Dessutom har jag alltid varit intresserad av historia och saker som hände förr. En eftermiddag då jag var på fritids berättade en klasskompis för mig att år 1912 förliste ett fartyg vid namn Titanic efter att ha kolliderat med ett isberg. Jag blev fascinerad och bad om att få veta mer. Fören sjönk under ytan medan aktern flöt som en kork och pekade rakt upp innan det sakta men säkert försvann ner under vattenytan. Han visade mig detaljerat och intresset föddes inom mig. Sen dess har jag varit intresserad av verklighetsbaserade historier och jag tror det är därför jag är så intresserad av spänning.
 
Början av augusti åker jag till Falkenberg tillsammans med mamma och ska titta på flygplan från andra världskriget. Jag kommer säkert bli fascinerad och inte vilja gå därifrån. Det blir nog ett problem. Haha.
 
Viveca Sten - I Grunden Utan Skuld. Stor rekommendation för bok- deckar och/eller spänningälskare.

Om

Min profilbild
RSS 2.0