En gång idol, alltid idol

Elvis har faktiskt varit min inspirationskälla i alla år. Det är också han som ärligt har fått mig att vilja fortsätta med gitarr. Så tekniskt sätt är det Elvis och andra kända rock n' roll artister som har fått mig att bli mer insatt av gitarr.
När jag var liten såg jag filmen Leroy & Stitch (Tror jag det hette) på Disney Channel. På slutet var det någon främmande manlig röst som sjöng i eftertexterna. "Vem är det där?" frågade jag pappa. "Elvis Presley" svarade han. Efter det hade jag blivit ett stort Elvis-fan. Jag älskade Elvis och faktum är att jag gör det fortfarande. Jag fick tre Elvisgrejer i födelsedagspresent och en del CD-skivor.
Efter några år som Elvisfanatiker började jag tröttna, av någon okänd anledning. Well, tröttnade gjorde jag kanske inte, men jag tog en paus. Det var så mycket runt om. Nu, några år senare, har min Elvisperiod vaknat igen. Jag tittade på ett av mina DVD-skivor om och av Elvis. Det var en biografi om hans liv. Efter det har jag haft honom i mina tankar hela tiden. Jag insåg hur han var som person efter att dokumentärena legat och dammat i min bokhylla, helt bortglömda. Han gör mig glad i fråga. Jag ler när jag lyssnar på hans musik och tittar på honom i filmerna. Ja, han får mig att le hela tiden.
 
Min gitarrinspiration. Min musikinspiration. Jag spelade "Always On My Mind" på gitarr förut som ett minne och att hedra honom. Min dröm har sedan den kvällen jag hörde Elvis för första gången, varit att åka till Graceland. Jag vill se hans hus, gå till hans viloplats och sätta mig där en stund. Jag vill minnas den personen som en gång för längesedan blev min stora idol. Han försvann från jordelivet långt innan jag föddes, men jag känner ändå saknad. 
 
Rest In Peace ♥ Have a good time in heaven!
 
Jag tänker alltid på Elvis när jag lyssnar på den här låten. 
 

Min fot gör ont

Sitter i skolan och har rast. Vi har gjort nationella prov sen igår.
Igår hade jag en sån där fuck it-dag. Jag förstod först inte varför, men jag insåg senare att det var min ångest som åt upp mig. Jag mådde uruselt och allt var skit.
Att ha ångest är något som ingen vill ha. Jag har fått diagnosen depression och ångest brukar ingå i Asperger. Så det förvånar mig inte alls. Det är ofta jag har ångest, men jag har däremot förstått att det numera är PMS och mina tonårshormoner samt mitt hjärnspöke som försöker trycka ner mig i marken. På senare tid har jag dessutom haft hjärtklappning. Det konstiga är att det aldrig händer hemma, men i skolan får jag det hela tiden. Förra måndagen var jag hos skolsyster och tog blodtryck samt puls. Blodtrycket var bra, men pulsen var hög.
Jag har alltid haft hög puls, men det är mest nu som jag har märkt det mer och mer.
 
Igår var jag i stallet med min kontaktperson. Jag red på en av Sveriges gosigaste hästar (Inte min häst dock). När jag ledde in honom i boxen kände jag någon som trampade på mig innan min hjärna kopplade att det gjorde ont och att det var hästen som trampade på min fot. Så nu sitter jag här med en öm och svullen fot. Snyft :'(
 
Har ingen bild att bjuda på då jag sitter vid min skoldator.
 
See you later alligator!

Rockabilly

Jag har börjat intressera mig mycket för rockabilly och 50-tal. Det konstiga är att jag aldrig har varit det innan. Men för inte så länge sedan var jag på cruising någonstans i detta landskap. Efter det har jag uppmärksammat bilar, 50-tal och rockabilly ännu mer än vad jag gjorde innan. Smakerna ändras innan du hinner blinka. 
Jag har aldrig intresserat mig för bilar. Inte för ett öre. Men nu när jag har blivit äldre så känner jag mig mer mognare och börjar uppmärksamma saker ännu mer. 
Jag har länge tyckt om country, men aldrig rockabilly. 
Nu pratar vi inte dagens fård, saab eller Volvo. Nu pratar vi 50-talets bilar och mode. 
 
Jag har märkt att jag är äldre. Jag vågar ta mer ansvar över mig själv och inse saker. Jag har uppmärksammat samhället mer. Jag fyller 16 år i juli och ska börja gymnasiet. Jag har kämpat så hårt i alla år i grundskolan och till slut nått min slutdestination. Men livet är fortfarande bara en början :) Jag har inte ens kommit halvvägs. Nu ska jag leva livet här och nu!
 

Om

Min profilbild
RSS 2.0